tisdag, september 25, 2018

Plupp omkull


Så här såg det ut hemma hos oss i torsdags. Vårt stora, fina Åkeröäppelträd vajade lätt i vinden och gned sina grenar mot det allt mer nedgångna garaget.


Jag och JG krattade äpplen och päron till förbannelse under träden, och när vi gjorde det upptäckte vi en spricka i Åkeröträdets stam. Sprickan var då något mindre än på bilden ovan och gjorde att en av trädets stora armar lutade sig mot garagetaket, som pga sitt skick gett vika en aning.

Vi kontaktade då ett flertal trädbeskärningsfirmor samt la ut förfrågan på offerta för att få hjälp att ta ner trädet. Ingen större brådska.


I lördags när jag åkte och simmade var allt som vanligt. Sen fick jag de här bilderna från Jonas. Eftersom det blåste ganska kraftigt i lördags så måste vinden fått tag i kronan och dragit grenen som lutade mot taket över kanten. Och vips så hade halva trädet fällt sig själv. PLUPP OMKULL!!!


I hörnet där Åkeröträdet står finns även ett gigantisch gråpäronträd och ytterligare ett äppelträd av oklar sort. Alla dessa träd är pensionerade och beskärs inte längre. Därav gigantischheten. Vi har länge fört diskussioner om att ta ner något av dessa träd, men inte riktigt kunnat bestämma oss.

Nu behöver vi inte fundera längre. Problemet är att även päronträdet är ruttet inuti och i Åkeröträdets fall fick sig det andra äppelträdet också en körare. Tar vi bort alla tre blir det så luftigt och öppet i hörnan att jag får torgskräck.

Någon som har ett stort, yvigt träd att donera? Gärna en ek i 25-30 årsåldern.

Inga kommentarer: