lördag, december 29, 2018

Lars Frölanders julafton, Camp Snowman 2018 #5

Idag var det äntligen dags för årets kraftprov - 100x100m aka Lars Frölanders julafton.
(Läs om tidigare bragder här.)


Att göra en sån grej i stor grupp är alltid förenat med viss stress för mig. Mest blir jag orolig att det inte ska flyta på bra och att folk ska vara stökiga. Jag vill att gruppen ska vara synkad i tempo och att alla ska hålla sina starttider.


Nu för tiden är utmaningen att köra hela serien på starttid och utan extra vila. Förra året gjorde jag det sjukt bra och jag var spänd på att se om jag skulle klara det lika elegant i år.


Det gjorde jag.

Starten var inte optimal. Coachen hade annonserat insläpp kl. 06:30 men när jag kom till Vårby på utsatt tid låg det redan folk i bassängen och simmade. Crap! Där rök alla chanser att prata ihop sig på banan och synka.


Istället team:ade jag upp med Per och Micke. Vi hoppade ner på banan där Håkan, Carina och Caroline redan hade klarat av 5 hundringar. Starttiden var 2:00. Det flöt fint, stämningen var bra och känslan toppen. Började känna mig lite trött första vid 7-8 km, men inte så att det påverkade tempot.


Delade upp de hundra i 5x20 st som jag simmade sammansatt, dolme, paddlar/dolme, fenor, paddlar/fenor. De sammansatta låg på runt 1:40m/100m och de snabbaste med paddlar/fenor på ca 1:25/100m.


Jag fick hålla igen lite och tog ut så mycket avstånd jag kunde till personen framför, men det hände några gånger att jag gled in i henne i sista frånskjutet, oavsett om jag simmade med eller utan prylar. Bortsett från det, och lite skavsår av baddräkten, gick allting smärtfritt.


Nästa år skulle jag kanske vilja göra något annorlunda. Klara det på under 3 timmar (betyder start 1:45), simma allt utan hjälpmedel eller köra samma starttid men simma snabbare. Vi får se, det är långt tills dess. Först ska jag försöka överleva morgondagens pass.

Inga kommentarer: