lördag, september 01, 2012

Kräftfiske med dramatik

Igår kom vi ner till Hulan utanför Tidaholm. Alltid lika mysigt! Vi började med att förbereda för kräftfisket innan vi åt middag och gick ut och la i burarna. Det var under det sista momentet som dramatiken utspelade sig.

Vi blev utsatta för en diskret och otäck attack. Först var allt lugnt men på ett par minuter blev 3 av 5 personer getingsstuckna. Lilla Ivar, jag och Jonas. Ivar fick i ansiktet, jag på benet och Jontan i halsen.

Eftersom JG, så länge jag har känt honom, pratat om sin getingallergi och hur han måste knapra 12 betapred vid stick så kändes allting väldigt olustigt. Speciellt eftersom vi befann oss mitt i skogen, utan medicin och alla utom Ivar med vin i kroppen. Stämningen blev lite tryckt kan man säga.

Jag blev riktigt rädd och det tror jag Jonas blev också, men som tur var slutar historien lyckligt. Greta ringde och rådfrågade sin läkarsyster och vi insåg snabbt att om det skulle blivit en allergisk reaktion så hade den kommit ganska snabbt.

Vi kunde alltså slutföra iläggningen av burarna för kvällen men något deltagande i nattvittjningen blev det inte för mig och Jonas utan vi gick och la oss istället.

Nu är det en ny dag och vi ska strax ta upp burarna. Nattens fångst blev ca 40 kräftor.

Inga kommentarer: