tisdag, april 03, 2012

Pekka är polisanmäld

Var med om en omskakande upplevelse igår. Promenerade på golfbanan med tjejerna och var på väg tillbaka mot bilen när vi mötte en man med sju lösa whippets.

Våra vägar korsades egentligen inte men två av hans hundar fick syn på oss och kom springande. De löd inte när han ropade. Och plötsligt hade vi sju främmande, lösa whippets runt oss. Situationen var obehaglig och jag bad honom koppla sina hundar. Flera gånger. Slutligen ganska otrevligt. Han vägrade. Sa att de fick vara lösa, att de måste få leka och passade det inte mig kunde jag gå någon annanstans.

I bilden som etsat sig fast i mitt huvud blir Reka jagad av fem-sex av hans hundar. "Hundar som måste få leka". Reka leker inte, hon springer för sitt liv och räddar sig till slut upp i min famn.

Innan dess har mannen svingat sin bollkastare i ett slag mot mig. Han tyckte att det var ett bättre alternativ att slå med en pinne mot en ung tjej än att koppla hundarna han inte kunde kontrollera. Minns inte att jag knäppte den fantastiska bilden men är oerhört glad över den. Hade telefonen redo för att ringa polisen.

Med Reka i famnen fick jag Elsa med mig och kunde dra mig undan och koppla hundarna. Ringde polisen som kanske skulle skicka en bil, men ungefär samtidigt försvann mannen och hans hundar upp i skogen så det var ingen större idé.

När jag kom till bilen bröt jag ihop fullständigt. Tror det var paniken över att vara i en skrämmande situation som jag inte alls kunde kontrollera som släppte. Ringde Jontan storgråtande och helt skakis i hela kroppen.

När jag lugnat mig åkte jag hem och gjorde lite detektivarbete på nätet. Efter 5 min hade jag hittat honom. Jag har kennelns namn, hans namn, adress och telefonnummer. Och jag har gjort en polisanmälan. Ärendet läggs förmodligen ner men jag har gjort vad jag har kunnat.

Ibland önskar jag att jag hade lägre moral och fler jugoslaviska kusiner.

3 kommentarer:

EM sa...

Nä fy fan. Det är min livs mardröm... det hade mina pappisar INTE överlevt.
kramar om hårt!!

Simon sa...

Vilken sinnesnärvaro att ta en bild på idioten! Imponerande! Ja, polisen lär inte göra mycket, ens när du i princip gjort hela förundersökningen åt dem. Men man vet aldrig, du kan ju ha tur att råka på en polis som faktiskt känner för att göra sitt jobb en dag! Vi håller tummarna.

Fanny sa...

Men fy vad hemskt. :( Det är ju sjukt att folk kan vara så egoistiska och strunta fullständigt i andra runt omkring.