onsdag, april 25, 2012

Spännande saker på gång

Det är spännande just nu. Jag har, efter moget övervägande av Elsas för- och nackdelar, gått med på att låna ut henne till uppfödaren för att ta valpar. De andra två tikarna i Elsas syskonkull har inte lyckats bli dräktiga så nu står hoppet till Elsa. Alla andra syskon är duktiga vallhundar och Elsa är ju väldigt trevlig att jobba med, även om vi inte ägnar oss åt just vallning, så därför bestämde jag mig för att säga ja till utlåningen.

Sen gick allt snabbare än jag trott. Elsa började löpa två dagar efter att jag sagt okej, och för att kolla hur hon ligger till i löpet har vi varit hos veterinären för progesteronprov, vilket betyder att man med ett blodprov mäter nivån av dräktighetshormon. Den ligger lågt under första delen av löpet, för att börja stiga några dagar innan ägglossningen och därefter öka kraftigt. Hunden bör paras när nivån är mellan 30 och 60.

Det första provet tog vi i fredags, då var nivån 3. Det andra provet tog vi i måndags och då var nivån 13. Det tredje provet tog vi i morse och plötsligt var det uppe på 46. Jösses! Eftersom den lycklige pappan finns nere i Blekinge så blev det plötsligt lite bråttom.

Tyvärr har jag inte möjlighet att åka med Elsa söderut och trots att jag vet att hon är i goda händer känns det lite som ett svek mot henne. Men jag håller tummarna för att allt går bra! Blir det valpar är det kul och blir det inte det har vi en härlig agilitysommar att se fram emot.

Elsa har minsann vunnit pris i lydnadsklass

Inga kommentarer: