måndag, april 02, 2012

Tremånaderssatstningen är över, tvåmånaderssatsningen tar vid

Jaha, så var den slut. Tremånaderssatsningen. Tänk vad tiden går fort när man har roligt. Resultatet blev -8 cm i midjan (det rapporterade jag senaste också, men då var det faktiskt bara -5 cm, fel av mig) och -6 cm över baken. Och så några kilo lättare också, men hur många varierar lite över tiden.

I början tappade jag mer i vikt och storlek, men då laborerade jag också mer med minska ner på kolhydraterna i kosten. Det kändes väldigt effektivt för vikten men jag insåg också att jag inte klarar av att träna hårt och springa mina långpass utan att äta ordentligt av dem. Så vikt och midjemått har fått stå tillbaka för behovet att äta för att orka träna ordentligt.

Satsningen har pågått i 91 dagar och av dessa har jag "syndat" 18 dagar, exklusive veckan i Österrike där det var fritt slarv varje dag. Totalt 27 dagar inkl. skidresan.

Jag har dragit ner ordentligt på läskdrickandet och jag försöker äta mera grönsaker. I början kändes det verkligen att jag åt nyttigt och det gav en bra känsla. På slutet har det blivit lite mer vardag av det hela, vilket är synd för jag förtjänar att känna mig duktig varje dag som jag äter bra. Även om det är vardag.

Som jag nämnde tidigare så är det här ett sätt jag skulle kunna leva på. Strikt kost med viss frihet. Så idag börjar faktiskt tvåmånaderssatsningen. Dels för att det känns bra i magen och dels för att det har gjort underverk för vår ekonomi att veckohandla. När det finns mat hemma är det också mindre risk att hungerkänslorna styr oss mot något snabbmatställe istället för att äta hemma.

Idag är jag sjuk och om jag orkar ska jag planera en ny månadsmeny lite senare. Ska bara sova lite till först...

Inga kommentarer: