lördag, april 21, 2012

Rekordbra agilitytävling av Elsa

Idag var jag och Elsa på Nacka BK och tävlade agility. Om filmen nedan funkar visar den vårt första lopp, i agilityklassen.

Jag har under banvandringen preppat för att ingången till slalom skulle bli svår och när vi körde loppet överdrev jag min hjälp till Elsa så pass att jag blockerade den rätta ingången och tryckte ut henne så att hon gick in från fel håll. Sen blev jag förvirrad och osäker på om det verkligen var fel, eftersom Elsa var så säker och hon brukar aldrig ta fel (men jag brukar inte heller sabba för henne). Gör om, gör rätt och vidare. Sen krockade vi lite vid uppfarten till A-hindret men vi slutade på 5 fel och en hedrande 15:e plats av ca 70 startande.

Hoppklassen, som tyvärr inte filmades, var strået vassare. Tyvärr rev Elsen första hindret men i övrigt var känslan fantastisk!! Hade hon inte rivit hade vår tid räckt till en 3:e plats, men nu slutade vi 12:a, först bland femfelarna. Tänk om om inte fanns...

Nu är jag grymt taggad för agility igen men ska det bli något närmsta tiden så är det Reka som får göra debut. Är i alla fall otroligt nöjd med dagens insats!


Inga kommentarer: