torsdag, november 15, 2018

Fjärilskaraktär


Jag hade ett epic moment som simfröken i måndags. Bästa Simgruppen (tm) hade fjärilssim på schemat och jag är så inni jävla imponerad av dem!

Simning av fjärilskaraktär är verkligen svårt. Det krävs koordination, styrka, tajming och gud vet vad mer. Allt i baren utom Campari.

Skojar inte när jag säger att gänget ovan ejsade träningen! Så snygg simning med fina rörelser och tydliga barskallar. Som kaka på tårtan simmade ALLA ovan 100 meter medley. En gång är ingen gång och två gånger är en vana. Alla gjorde det två gånger. Prova själv om du inte förstår storheten i det.


Tidigare på dagen simmade även jag ett pass med fokus på styrka och fjäril. (Bilden ovan är inte från den träningen utan från Mallorca.) Huvudserien var följande:

5x(200m paddlar/dolme + 8x25m fjäril med fenor @0:40)

Härligt och väldigt jobbigt. Just i måndags var det lite för utmanande för mig så jag fick simma varannan frisim på 25:orna de tre sista varven.

Nästa gång klarar jag fler. I mitt huvud var tanken på 1000m fjäril med starttid fortfarande en smula orimlig. Jag behöver fortsätta tänja mina mentala gränser och sudda bort förutfattade meningar.

Inga kommentarer: