fredag, april 26, 2019

Sofias vårsimester, del 1


Jag vet inte vilken simester i ordningen det här är. Fjärde kanske? När jag var här i höstas tänkte jag att jag nog är klar med konceptet men den här gången känner jag verkligen inte så.

Årets vårsimester är delad i tre delar. Det här är del 1.



När jag kom fram till Mallis i måndags var det skitväder. Kallt, blåsigt och regnigt. Men ändå lite härligt. Simmade mitt första pass iden här underbara poolen på kvällen, kl. 18-19 och hann få ihop 2600m innan jag blev utslängd.


Tisdag morgon betyder som vanligt gym, oavsett var i världen man befinner sig. Det verkade dock inte som om någon av hotellets andra gäster fått PM om detta. Helt solokvist hela träningen.


Simmade kl. 14-16 och gnetade ihop hela 6000m. Det var riktigt, riktigt tråkigt. Jag hade överträffat mig själv när jag gjorde passet. Trodde aldrig det skulle ta slut. Det enda positiva var bilden ovan. Den är jättekul. Det gjorde jag bra!


Vädret passade också på att bli bättre så jag hann sova lite vid poolen också. Verkar mest vara cyklister och triathleter på hotellet just nu. Solstolarna ekar tomma och jag var helt ensam vid relaxpoolen. Tyvärr befinner sig nämnda folkgrupper istället gärna i träningspoolen, varför det varit betydligt trängre där än vanligt. Massa fransmän var tränare hela tiden säger croissant. Eller soixante?


På onsdagen hade jag två simpass inbokade, ett kl. 10-12 (4300m) och ett kl. 17-18 (3200m). Trodde jag skulle vara trött efter Camp Easterbunny och tisdagens 6000m men icke. Jag var skitstark och simmade så jävla bra. Dessutom var jag snygg. Är snygg. Min kropp levererar!


Jag hade dessutom en väldigt bra matdag utan bufféstress med överilade beslut. Jag har lite svårt med buffésituationen ibland, det blir bara en salig röra av allt och inget. Försöker dock lära mig och komma ihåg vad jag mår bra av.


Torsdag morgon kom tröttheten. Vaknade och kände mig som en klubbad säl. Simningen kl. 8-9:30 var otroligt tung och inte ett dugg rolig eftersom jag inte orkade kämpa med någon av alla de saker jag försöker få ordning på. Dessutom blev det stressigt till frullen och det var det mulet hela dagen.


Bävade för eftermiddagspasset kl. 15-16 men när jag väl kom i bassängen kände jag mig mest stark igen. Som en varm kniv genom smör. Träningen gick lekande lätt och det kändes nästan lite snopet att kliva upp efter redan en timme och "bara" 3000m.


Melliset efteråt (som jag stulit från buffén, förlåt) smakade otroligt bra!!! Som det gör när man är sådär ohört nöjd med sig själv och sin prestation.


Nu har jag bara ett simpass kvar att runda av simesterns första del med. Planerar 2400m så att jag ska hinna äta frukost i lugn och ro idag. Igår blev det lite stressigt.

Jag har mått otroligt bra de här dagarna. Har simmat 23400m sedan jag kom ner i måndags, gått morgon- och kvällspromenader vid havet, läst ut två böcker och jobbat bara en smula.

Nu ser jag fram emot del 2 som kommer bli annorlunda.

Inga kommentarer: