lördag, juni 02, 2012

Men asså... hallå vädret!


Jahapps. 4-6 grader, regn och vind 10 m/s. Någon tyckte uppenbarligen att det här loppet inte var svårt nog för mig under normala väderomständigheter. Nåja, springas ska det i alla fall... så F*CK YOU VÄDER!!!

Hundarnas omsorg är löst och jag har den finaste av fina hejarklackar som kommer trotsa vädret och stötta mig på flera platser längs andra varvet. Första varvet klarar jag själv. Hoppas jag.

Magen är full av gröt, scones, juice och vatten och nu återstår bara att bestämma vad jag ska ha på mig. Tjock tröja under tunna jackan eller bara underställ? Keps som skyddar mot regnet eller rent av mössa?

Det är ju i den här temperaturen (och kallare) jag har genomfört nästan all träning så det borde inte vara ett bekymmer. Vanligen tycker jag även att  regn kan vara ganska uppfriskande att springa i, men kanske inte i 5-6 timmar. Jag får så lätt skavsår och jag törs inte tänka på hur det blir när blöta kläder gnuggas mot kroppen under lång tid.

Men nu är det som det är. Träden utanför riskerar att knäckas i vindbyarna. Regnet öser. Och jag ska försöka springa 42,2 km. Respekt.

Hoppas jag inte blåser av Västerbron.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Om man vill följa med fikapatrullen så kommer jag att finnas på föjande platser:

1345 T-bana Stadion (Vallhallavägen) höger i löpriktning
1450 Strandvägen vid Djurgårdsbron höger i löpriktning
1600 Centralen (Vasagatan) höger i löpriktning

Katarina sa...

Heja Sofia!
Du är grym som springer!
Jag ser fram emot en uppdatering efteråt!
Kanske blir det en kurs i höst förresten, en klass1-2kurs för de som gått för mig tidigare. Flera vill fortsätta. Kursen kommer i så fall att gå i slutet av augusti till början av oktober dvs typ en gång i veckan under en kortare period. Hör av dig om du fortfarande är intresserad