tisdag, juli 03, 2012

Playdate med brorsbarnen

Idag har Reka lekt med brorsans barn, Albin och Valter. Hela dagen. Timme ut och timme in har hon lyckligt viftat på svansen när Piff och Puff tjattrat olika kommandon i mun på varandra. "Kom", "sidan, sidan, siiiidan", "hoppa, HOPpa", "kolla", "där, runt, genom, över, kolla, Reka, Reka". Hon fattade ingenting men spelade med och var glad och engagerad.

De har kastat boll och hon har hämtat. De har kastat kottar och hon har hämtat. De har lekt med pinne och hon har kampat. De har lekt kurragömma och hon har snällt stannat på gräsmattan med ett barn medan det andra sprungit och gömt sig, för att sedan lubba ut i skogen och hitta det gömda barnet. Gång, på gång, på gång, på gång.

Hon är så otroligt snäll och tacksam för barnen att leka med, glad i hågen och outtröttlig. En riktig drömhund!

Allt detta medan stora draken Katla låg och muttrade i ett hörn någonstans i stugan. Elsa är verkligen i en dålig period just nu - vaktar, morrar, boar in sig i trånga utrymmen och är allmänt besvärlig och otrevlig. Hade det blivit valpar borde de ha fötts typ nu, så det här kanske är en fas från senaste löpet, jag vet inte? Hoppas i alla fall det går över snart, för hennes beteende tar på krafterna.

Inga kommentarer: