tisdag, juli 17, 2012

Bara på appellplanen



Hängde med hundarna på klubben imorse och för första gången på länge lyckades jag begränsa träningen till ENBART appellplanen. Agilitybanan ligger ju där bredvid och oftast är det där vi hamnar. Lite lydnadsträning och mer fokus på agility. För det är ju så roligt!

Fast vi hade roligt på appellplanen idag också. Reka fick träna apportering, framförgående och hopp. Apporteringen tycker hon är jätterolig och den gick bra, fast jag skulle nog egentligen vilja ha ännu bättre fart in. Hoppet körde vi bara en gång men det var inga problem, hon sätter sig fint på andra sidan.

Framförgåendet gick fort men hon har förstått principen. Alltså principen - "gå ditt fortaste till plastlocket med godis som du inte ser men som du vet ligger där". Ska börja skicka belöningen över huvudet på henne nu tror jag. Övade att stanna med fokus rakt fram och att inleda med ett prydligt fotgående.

Elsa fick träna fotgående, signalsäkerhet i läggande/ställande/sättande, kryp, metallapportering och hopp. Hon var riktigt glad och taggad, väldigt duktig. Det enda jag saknar med henne är ett mål. Vi har ju lagt lydnaden på hyllan så jag vet inte riktigt vad jag tränar. Kanske borde sikta på att starta henne i lägre spår eller något.

1 kommentar:

Anonym sa...

Härlig rapport om lydnaden :) Inget ont om agility ;-)

Fia