torsdag, augusti 29, 2013

Min hjärna exploderar av att vara modig


Vilken morgon! Hade en MTB-dejt med Eva Marie i Kista redan kl. 06:00 i morse. Jag har skaffat mig senare morgonvanor så det kändes tidigt, men det var skönt när jag väl kommit igång. Men idag gick det verkligen inte bra. Jag var för trött och hade fått i mig för lite energi för att orka vara modig, så återigen handlade det mycket om att leda cykeln över svårigheterna. På vissa ställen orkade jag kämpa och tog mig över backen/ojämnheten men de flesta gångerna la jag bara av. Och blev arg på mig själv för att jag gjorde så.

Ett stort problem är att jag har svårt att komma igång när det lutar uppför eller nedför, eftersom det tar en liten bit för mig att komma på plats med fötterna i pedalerna. Jag antar att jag lär mig men det är frustrerande. Och jag blir fruktansvärt trött i huvudet av att cykla, eftersom den mentala ansträngningen är så otroligt stor!

Även igår under paddlingen fick huvudet jobba. Koncentrationen måste ligga på max för att hålla kajaken stabil. Igår välte jag i alla fall inte, men större delen av tiden kändes det nästan vingligare än första gången. Kvällen igår var väldigt fin och vi paddlade runt Bockholmen, vilket kändes som ett stort äventyr. Några gånger i slutet tyckte jag att jag fick till rotationen men i början paddlade jag bara med armar och axlar och det kändes. Blev väldigt tungt. Och precis som i alla sporter jag ägnar mig åt så är jag långsam. Alla andra paddlar ifrån mig, men jag tänker att bara jag får ordning på balansen så får de akta sig. Igår tog min båt dessutom in vatten så den var typ omöjligt att styra på slutet och det var bara jobbigt och inte roligt alls. Nästa gång ska jag komma i så god tid att det inte bara är Coast Runnern som ligger på verkstaden kvar åt mig...

Ikväll ska jag simma med Linda (att trotsa sjöodjur är också mentalt krävande) men sen ska min skalle få ta det lugnt från tuffa prövningar ända tills på lördag. Då kommer största utmaningen av alla. Jag ska "tävla" Cross Triathlon på Ekerö och att köra det loppet ligger så långt utanför min bekvämlighetszon att det inte ens får plats på kartan. Jag är supernöjd om jag ens är modig nog att komma till start: "I cyklingen ingår att ta sig upp och ner för baksidan av Ekebyhovsbacken - bra ”Downhill-känsla” utlovas".

Inga kommentarer: