söndag, januari 19, 2014

Träningskväll i Mörbybadet



Igår var jag i Mörbybadet tillsammans med Linda, Martin och EM för en gratis träningskväll arrangerad av Vattenfall World Triathlon Stockholm och Medley. Ett bra sätt att tillbringa en lördagseftermiddag.

Vi hälsades välkomna och Micke Rosén från Human Ambition drog igenom grundläggande teori kring crawlteknik. Sedan var det dags för bassängträning och då delades vi in i två grupper. Medan första gänget simmade så fick vi andra mingla runt. Under den tiden passade jag på att fota EM som simmade i första gruppen och jag fick reda på att Head, som är sponsor för eventet, kommer släppa en swimrun-våtdräkt i april.

Sedan var det min tur att simma. Valde "medel"-gruppen som Micke och Hasse Albrektsson höll i. Det kändes ganska basic men det är alltid nyttigt att höra saker med andra ord än vad man är van vid och Micke körde många roliga och träffsäkra liknelser. Hasse är förstås alltid bra också, men han är ju min vanliga simfröken (efter alla mejl från Medley där det står att jag ska anmäla mig till simskola och prata med min simfröken så kan jag inte låta bli att kalla våra manliga instruktörer på onsdagsträningen för "simfröken").

Eftersom vi var inomhus i en bassäng så blev det inte så mycket fokus på öppet vatten som jag tror många hade önskat, men träningen var gratis och jag är nöjd. En mycket ovetenskaplig tolkning jag gjorde av snacket i omklädningsrummet säger mig att ju mindre crawlvana man hade, desto mer givande var träningen.

Tyvärr missar jag de kommande två tillfällena men sista gången, i april, hoppas jag kunna vara med igen.

Inga kommentarer: