måndag, mars 23, 2009

Inte bra på nåt

Gårdagens fiasko fick mitt självförtroende att gå i botten med en hög smäll. (En smäll som Elsa blev rädd för. Rädd för allt. Varför?)

Jag känner att jag aldrig blir bra på nånting. Jag var aldrig annat än en hyfsad ryttare, en okej handbollspelare, en medioker mottagningsansvarig. Jag är inte bra på matte, inte på programmering eller språk. Jag blir inte stark och inte snabb, oavsett hur mycket jag tränar. Jag är uppenbarligen inte någon bra hundtränare och blir tråkigare och tråkigare som person.

Jag känner massor av människor men har få nära vänner. Är trött om kvällarna och vill aldrig dricka sprit längre. Jag lägger massor av energi på att utveckla mig men kommer ändå aldrig framåt. Och min rumpa är stor trots att jag promenerar i timmar varje dag.

Någon gång skulle jag bara vilja känna att det finns något som jag är riktigt bra på. Som folk pratar med varandra om och säger att "ja, den där Sofia, hon är duktig!".

Vem är jag egentligen? Och vad är min grej i livet?
Sjung för mig, Orup!

Är inte särskilt bra på fotboll
har aldrig hoppat över häck och vattengrav
har inte den fysiken i praktiken är jag ganska svag
är inge vidare på kortspel
jag tycker inte om när hästar springer
det kostar allt för mycket i mitt tycke
vem bryr sig vem som vinner

Men det finns saker jag gör
ingen annan man skulle ha kraft att orka med
finter och trix ingen annan kan
kom hem till mig så får du se

Jag är en jävel på kärlek
jag är en jävel på att kyssa pojkarna
jag är en jävel på kärlek
och det finns ingen som kan slå mig på fingrarna där

6 kommentarer:

Anonym sa...

M & D tycker att du är skitbra på att vara dotter. Dessutom tycker D att du är skitbra på jobbet. Och E tycker att du är ett skitbra matte.

Anonym sa...

det tar ÅR att bli bra som hundtränare. om man ens lyckas. Vill man komma nån vart kräver det dessutom blod, svett, tårar, grubblerier, ältanden, misslyckanden i mängder och stora uppoffringar. Ibland på sociala, ibland på tidsmässiga, ibland på ekonomiska planet.

Du har din första hund som du tränar med och enligt de ryktena jag har hört så har du definitivt inte gjort ett dåligt jobb. Hon är ung, du har inte tränat och tävlat förut, det blir helt enkelt inte alltid rätt. Det kan man inte begära heller, det är totalt orimligt. Det är bara bryta ihop, gräva ner sig i en grop lagom lång tid och sen ta tag i saken, analysera, träna mer och komma igen!

alla misslyckas lite då och då i sin hundträning och andelen folk som har lyckats på sin första lydnadstävling... den är inte stor!


ps. Att lyckas på tävling av Niina Svartberg är väldans bra bok att läsa. :)

Anonym sa...

Hej Sofia!

Du är ovanligt duktig hundtränare för att ha din första hund. Du kommer ta ditt förstapris i ettan iår om du ger dig katten på det. Ska vi slå vad?!

Överanalysera inte tävlingen, utna kom igen med nya tag. Det blir mycket tävlingsträning och störningsträning i vår!
Kram Katarina

Tvillingmorsan sa...

Du är och förblir en av mina (få)alldra bästa vänner! (det är du väldigt bra på)
Puss!
Jag känner väldigt väl igen mig i dina grubblingar.....

Sofia sa...

Tack för alla fina kommentarer! Det värmer!

Ja Helga, jag började läsa Niina Svartbergs bok i helgen, men jag hann bara första två kapitlen innan tävlingen. Måste vara där det gick fel! ;)

Men idag är en ny dag!

Anonym sa...

Jag som skrev ett så fint peppande meddelande igår och så ser jag det inte kom med så jag gör ett nytt försök.
Du är en jättebra kompis även om vi inte träffas så mycket och det är ju inte ditt fel utan mitt, sen har du ju världens koll på melodifestivalen vem som ska vinna och så och det är en väldigt bra merit...
Men din trötthet och tjocka rumpa tror jag beror på att du är gravid det hade varit skoj tycker jag.
Kramar från Gotland