lördag, mars 10, 2007

Schlagerbetyg

Någon måste göra det, och jag tar på mig ansvaret. Någon måste berätta hur saker och ting ligger till. Vad som är bra och vad som är dåligt.

1. Andreas Johnsson - A little bit of love
Ser ut som Magnus Uggla, men ändå inte. Blir lite rädd när han kommer upp i närbild.

2. Sonja Aldén - För att du finns
En riktigt fin ballad, men jag gillar inte riktigt Sonjas uppsyn. Jag skulle ändå tycka hon var en okej vinnare.

3. Anna Book - Samba sambero
Jag är fast, fast för dig... sjunger hon och lägger handen på dansaren. Jag förstår det. Jag är också fast för honom. I övrigt vill jag kräkas.

4. Sebastian Karlsson - When the night comes falling
Alldeles för vanlig för mig. Både Sebastian och låten.

5. Marie Lindberg - Trying to recall
Fiffigt att hon tittar i alla kameror samtidigt. Innan idag var det här min absoluta favoritlåt. Men verkade hon inte lite nervös i sitt framträdande? Gör sig bättre på skiva än live.

6. Måns Zelmerlöv - Cara Mia
Han är ju för söt. Och den här låten får garanterat Sveriges alla schlagerbögar och primadonnor att svänga sina lurviga. Svårt att inte dra lite på munnen när jag ser framträdandet. Efter det här går han upp i topp.

7. Tommy Nilsson - Jag tror på människan
Jag tror på en ny frisyr på Tommy. Fast egentligen tror jag inte alls på Tommy. Hans röst gör så... så... ont. Han sjunger med SÅN smärta.. aj. Byt ut Tommy och byt ut texten på låten så skulle det bli tre betydligt drägligare minuter.

8. Sanna Nielsen - Vågar du, vågar jag
Känns väldigt Carola över det hela. Jag vågar mer än så här.

9. Sarah Dawn Finer - I remember love
Jag gillar hennes röst och låten är det inte heller något större fel på. Tyvärr sticker den inte ut särskilt mycket. Tur att hon har glittriga tajts och mästerkatten i stövlar-stövlar på sig.

10. The Ark - The worrying kind
Är det inte kutym att byta kläder mellan varje tävling? Låten kan (och får gärna) vara en vinnare, men frågan är hur bra det skulle gå i Helsingfors. Monsterkläder är såå 2006. Kunde inte låta bli att hoppas att Ola skulle fastna med armarna i sin jacka när han slet av sig den i slutet.

Årets startfält är starkt!

Inga kommentarer: