lördag, april 28, 2007

Jag har deklarerat

Har gått och sneglat på deklarationsblanketten med lätt ångest ganska länge nu. Har inte haft en aning om var jag lagt alla kontrolluppgifter, och var hyfsat säker på att jag kastat dem. Men jag är visst mer kompentent än man kan tro. Av en slump så hittade jag en mycket välsorterad bunt papper som innehöll dem allihop. Så nu är det gjort. Jag får ett leende på läpparna och en tår av stolthet i ögat jag tänker på min intelligens.

2 kommentarer:

Roger sa...

öhh kontrolluppgifter? De slängde jag för fett länge sen... Och deklarationen gjorde jag på en gång eftersom det stod att jag skulle få pengar ju =)

Anonym sa...

Själv kunde jag inte hitta mina årsbesked från banken, trots att jag alltid lägger dem i inkorgen tills det är dags att deklarera. Nåväl, hur svårt kan det vara att få nya uppgifter, om så muntligen, från banken? Tydligen rätt svårt. För det verkar ju dumt att ha en så (rimligtvis) ofta efterfrågad uppgift (såhär i deklarationstider) i en central databas som är åtkomlig för alla kontor. Nej, nej. Då måste man FÖR HAND gå in och kolla vad jag hade på mina konton vid årsskiftet och det TAR HELA DAGEN och det har de INTE TID MED speciellt inte när man inte är ute i god tid.
Turligen för mig hittade jag mina årsbesked prydligt instoppade bakom rätt flik i pärmen märkt "viktiga papper". Mycket märkligt.