fredag, januari 29, 2010

Man ur huse

Som nybliven Danderydsbo har jag lagt märke till ett par intressanta fenomen som jag inte tidigare har upplevt. Inte i Sollentuna och inte på Lappis.

När det blir helg, då går alla präktiga familjer man ur huse för att promenera i omgivningarna eller ägna sig åt vintersport. Det kryllar helt enkelt av folk på promenadvägarna! Som hundägare är detta både positivt och negativt. Positivt för att jag har oändligt med tillfällen att öva möten med folk och hundar. Något som sällan hände på Lappis. Negativt för att jag inte kan gå och strosa i mina egna tankar och bara ha ett halvt öga på Korven.

Det andra fenomenet är skottandet. Vår granne har en närmast preussiskt skottad gång som han filar på så ofta han bara kan. Går man ut på kvällen står det en hurtig man eller kvinna vid var och varannan villa och skottar snö så det står härliga till! Om någon skulle få för sig att duka upp kaffebord mitt på gatan och bjuda till skottarfest så skulle i alla fall inte jag bli förvånad. Det känns så stereotypt och tillrättalagt á la Wisteria Lane att det är svårt att hålla sig för skratt.

Vi?

Jo, vi försöker vara utomhus på helgen och skottar så ofta vi kommer åt! Lita på det.

3 kommentarer:

Gunnar Demnert sa...

Lysande iakttagelse med skottningen!

Men det är för att man inte kan ha sin XC90 ståendes på gatan - hur skulle DET se ut?

Själva kör vi stor-Citroën. Ska bli kul att se om den går in i garaget på höjden den dag vi återvänder till vårt hus i Danderyd.

För övrigt anser jag att min blogg nu förtjänar att flyttas från rubriken "...borde uppdateras oftare"! :-D

/Onkel G

Sofia sa...

Se dig som uppflyttad!!

Gunnar Demnert sa...

YES!