söndag, mars 13, 2011

Nästan 24 km - rekordlångt igen!

Idag var jag tillbaka på TSM efter uppehåll för skidresa och vila av överbelastade ben. Med i bagaget från senast hade jag sinnessjukt jobbiga 22,6 km med domnande ben och på detta tre veckor med totalt bara två löppass, där det senaste fick mig att vilja börja sluta springa.

Min vanliga grupp, 4:30-gruppen, skulle springa 26 km vilket kändes som överkurs när jag haft så långt uppehåll. Jag valde istället 5:00-gruppen som "bara" skulle springa 22 km (i jämförelse kändes det rätt kort), och dessutom i ett lugnare tempo. Väl på plats hade den slagits ihop med 4:45-gruppen, varför sträckan blev längre. Totalt fick jag ihop 23,6 km och snittempot för hela passet blev 6:46 min/km. Efter upp- och nedjogg sprang vi 4x5 km (knappt) i Stora Skuggan i eget tempo. Ditvägen och första varvet gick väldigt lugnt, men när jag sprang själv tre varv runt banan smög jag upp tempot lite, men fortfarande inte mer än att det kändes väldigt behagligt.

Kände mig oförskämt pigg i ca 18 km, men sen blev det snabbt jobbigt. Blev väldigt trött i vrister och rumpa, och de sista två kilometerna var inte helt njutbara. Det gjorde i alla fall inte ont på ett dåligt sätt, bara för att jag var trött, så på så vis kändes det bra. Ett härligt pass, speciellt för självförtroendet. Konditionen är det inget fel på, men kroppen tar en hel del stryk  när jag springer så här länge, även om den tål mer och mer. Effektiv löptid idag var ca 2 timmar och 40 minuter.

Efteråt var jag helt förstörd, precis som sist. Utmattad, lite illamående och med fruktansvärt trötta ben. Hade svårt att få i mig både frallorna och bananerna efter passet, och lunchen hemma ska vi inte tala om. Trögt! Det lossnade sen och fika och middag slank ner betydligt lättare.

Är grymt nöjd med mig själv. Bra jobbat idag!

1 kommentar:

Sara J. sa...

Härligt, bra jobbat! :) Japp, det kommer kännas att man sprungit långt, men man tål som sagt mer och mer för varje gång.

Fast detta innebär ju att jag måste springa ett långpass på minst 24 km innan jag åker härifrån...attans... :P