torsdag, februari 07, 2013

Crawlkurs, träningsvärk & intervaller


Igår var det fjärde tillfället av fortsättningskursen i crawl och två stora saker föll på plats för mig. Aha-upplevelse de Luxe!

För det första så har jag haft lite problem med andningen. Tappar positionen i vattnet och börjar vobbla och/eller förlorar flytet i armtagen när jag andas. Igår fick jag lära mig att det är för att jag börjar dra den främre armen bakåt för tidigt! Om jag väntar ut andningen, dvs andas när jag ligger med armen framåt och innan jag börjar dra, så kan jag hålla positionen och ändå få frisk och fin luft, helt fritt från vatten! Att man inte fattar vissa saker själv...

Det andra är att jag hela tiden har känt mig så långsam i vattnet, och det är för att jag inte tar i ordentligt i draget bakåt utan bara sveper armen genom vattnet lite lojt. Igår fick jag öva på att ta i, och jag tyckte det gick betydligt fortare.

När den första biten med andningen föll på plats fick jag mycket beröm för min teknik, från båda Simfröknarna. Kändes kul att höra. Min uppgift blev sedan i huvudsak att ta i så jag blev trött i armarna. Check! Jag var trött redan innan, så det var inget problem.

Trött var jag fortfarande när jag vaknade i morse. Då hade jag dessutom en grym träningsvärk i ben och rumpa efter gårdagens lunchpass, och inte mycket till lust att åka och springa intervaller på gymmet. Motivationen växte inte heller av en timmes "vardagsträning" i form av blötsnöskottning (inkl. två plogvallar) samt morgonpromenadssnöpulsning med hundarna INNAN det riktiga passet tog vid.

Intervallerna gick dock bra, även om jag bara körde tre stycken och i kontrollerad hastighet. Känner mig väldigt nöjd över att ha genomfört passet, trots att benen kändes som två långa blåmärken efteråt. Helt öm överallt. Och trött. Jättetrött. Zzzznn.....

Inga kommentarer: