onsdag, februari 20, 2013

Frustration på simpasset

Sjätte tillfället på crawlkursen. Först ska sägas att jag var lite ut slag redan innan. Trumpen, frånvarande och otaggad. Dålig tajming på det, eftersom jag egentligen längtat efter kursen.

Efter insimmet delades vi in i två grupper, en teknikgrupp och en intervallgrupp. Ena simfröken sa att jag fick välja grupp, den andra att jag skulle vara i intervallgruppen. Jag valde ändå teknikgruppen, men det kanske var fel av mig. Allt blev bara värre av det.

För att göra en lång historia kort så fick jag information som jag inte förstod om hur jag skulle förbättra min teknik (som jag samtidigt fick höra var bra) men de ändringar jag försökte mig på följdes inte upp så jag vet inte om jag gjorde rätt eller inte. Mycket tid plaskade jag runt på egen hand. På slutet fick jag lite hjälp att gå igenom allt, men jag uppfattade den informationen som tvärt emot vad jag fått lära mig tidigare. Och istället för att få prova mig fram och reda ut begreppen fick jag göra en övning som inte hjälpte mig alls, och sen var kurstiden slut. Gah! Jag och simfröken pratar inte alltid samma språk.

Det han (ja, båda simfröknarna är hanar) försökte hjälpa mig med var nog egentligen varför jag är så långsam. Det var i alla fall slutklämmen. Jag gör helt rätt och borde glida bättre genom vattnet än jag gör. Sa han. Och jag kan hålla med för folk simmar fortfarande in i mig. Men kursen gjorde mig mer förvirrad än någonsin och nu har jag ingen aning om var jag står. Och så är det två veckors uppehåll...

Anmälde mig i alla fall till steg 3 idag. Bättre lycka nästa gång kanske...

Inga kommentarer: