fredag, februari 08, 2013

Inomhusträningar


Två inomhusträningar har jag och hundarna hunnit med den här veckan.

I onsdags var det som vanligt lydnadsträning i Arninge. Precis som senast stod rutan, fjärren (sitt/ligg) och ställande under gång på ToDo-listan för minsta Kolabjörnen. Bad Mia ställa upp rutan och skickade från tre olika håll. Gick okej men behöver nötas mer. Hon har bra fart in men ställer sig ibland precis innanför den främre, högra konen. Fjärren gick bra, hon hade betydligt bättre tålamod den här gången och ställandet var också bättre. Glömde tyvärr kedja ställandet med läggande och inkallning men kedjade åtminstone hopp och fjärr. Hoppas att jag och Reka ska ta vårt tredje 1:a pris i klass 1 nästa helg, och att vi kan starta klass 2 om en månad. Vi får se.

Igår var vi i Väsby och körde agility. Det stod en lite klurig bana på plats som vi valde att köra, och sen byggde vi om efter halva tiden och körde ytterligare en bana. Märks nu att det inte har blivit så mycket agility, mer än inomhusträningen, i vinter. Reka var tokladdad och flängde mest runt, fast jag var å andra sidan inte världens bästa förare igår heller. Man måste vara tydlig med henne.

Elsa var mer följsam och de två första gångerna över gungan gick det väldigt, väldigt bra. Sen blev hon trött tror jag, i alla fall verkade hon inte jätterädd, så då gick det långsammare. Skulle brutit innan. Ska bygga upp en motivationsbana till våren med tunnlar och gungan och köra några varv medan hon är pigg. Kul att det går framåt i alla fall.

Inga kommentarer: