onsdag, juli 10, 2013

Simning i parti och minut... fast jag är lite sjuk


De senaste dagarna har jag haft träningsvila. Det blev så, en kombination av att jag inte har känt mig helt frisk och att vi haft massa att pyssla med i hemmet. Golvet är på plats liksom en början till köket. På fredag skulle vi egentligen åkt till Höga kusten men vi har bestämt oss för att ställa in det, till förmån för att fixa vidare hemma. Det är vår enda chans att få fyra hela dagar enbart till renovering. Lite tråkigt men det känns skönt att beslutet nu är taget.

På träningsfronten känns det som om jag har vilat i över en vecka, men i själva verket var det bara fyra dagar. Igår simmade jag i Edsviken innan födelsedagskalaset och trots att det var första passet utomhus så tycker jag att det i det stora hela gick bra. Ikväll gör jag om ungefär samma procedur med EM och imorgon har jag ett planerat pass i Rösjön med Lindad. Jag känner mig inte helt frisk och det kanske inte är det smartaste att hoppa i plurret idag, men jag vill så väldigt gärna.

Jag ska gå hem och läsa vad det står om bad i "Den Husliga Härden" från 1912 som jag fick ärva efter min farmor. En fantastisk bok. Om att duscha står det bland annat så här:

"Före duschningen bör man aldrig dricka kallt vatten eller dylikt, hvarjämte duschen aldrig bör räcka mer än högst 2 minuter. Efter duschen är bra att taga en promenad. Personer angripna af feber böra aldrig taga dusch."

Inga kommentarer: