torsdag, juli 24, 2014

En sista check


Körde ett kort swimrunpass idag för att göra en sista test av utrustningen inför morgondagens spännande utmaning. Det kändes som om jag höll på i fem minuter, men jag fick ändå ihop en halvtimme, fördelat på tre löpsträckor och två simsträckor.

Jag kan konstatera att jag är för dåligt förberedd för Amfibiemannen. Hade jag varit väl förberedd hade jag naturligtvis inte behövt göra en sista utrustningstest dagen före loppet. En gyllene regel är att inte köpa något nytt och köra lopp i, men det är precis vad jag tänker göra. Jag har köpt ett triathlonlinne med ryggfickor som kommer väl till pass och jag har köpt mig ett par mindre paddlar från Head. När jag såg dem i butiken visste jag att det skulle bli perfekta, och det var de också. Mindre än mina gamla, men fortfarande med bättre drag än utan.

Även linnet fungerade bra och jag tyckte att det hade en svalkande effekt när jag sprang efter att ha simmat.

De saker jag hade problem med under testet var vattenflaskan (hade bara en idag, på loppet har jag två) och dolmen. Hade ingenstans att göra av flaskan, den stannade inte i midjebältet och till slut knölade jag bara ner den i ryggfickan, och där låg den i alla fall kvar. Men det kändes inte optimalt. När jag kom hem provade jag att möla in dem i mitt flip belt och det verkade däremot funka riktigt bra. Så får det bli. Så mycket som möjligt under våtdräkten!

Dolmen fäster jag numera inte bara runt benet utan även med en liten lop runt midjebältet, som hindrar den från att glida ner.

GT-tabletternas vattensäkerhet provtestas just nu i ett glas vatten och jag hoppas att jag inte behöver oroa mig för att de ska bli en blöt sörja.

I övrigt har jag inte så mycket mer att tillägga än att SMHI utfärdat en klass 2 varning på grund av värmen.

Inga kommentarer: