söndag, juli 13, 2014

Stockholm Royal Park Aquathlon
Haha, woohooo yaaay, whiii... JÄ!

Jag fick stå på prispallen idag! Det är sant! I en tävling med totalt runt 150 deltagare kom jag på tredje plats. Hur grymt är inte det? Nu är det förstås inte hela sanningen, men varför förstöra en bra story med massa onödiga detaljer?

Låt mig i alla fall säga så här; jag blev tredje bästa dam i min klass, 1 km simning och 7 km löpning, på Stockholm Royal Park Aquathlon. Vi behöver inte fördjupa oss i placeringen eller antalet deltagare mer än så tycker jag. Låt mig få leva lite på det här, tack.

Mitt självförtroende och responsen från vänner och bekanta har påverkats väldigt positivt av att jag fick en blomma och en bronsmedalj, men min prestation hade inte varit sämre utan det. Jag var suveränt bra.

Simning
Det var förstås lite stökigt i starten men jag vill kalla det ett ordnat kaos. Mycket lugnare än det var i tisdags på Try Triathlon. Hittade min plats ganska snabbt men tyvärr inga fötter att glida bakom. Ångrade att jag inte värmt upp före, eftersom pulsen rusade iväg en smula, men den kom ner och jag kunde lugnt och metodiskt simma mina 1000 meter med bra tankar och bra känsla.

Mitt MVG var att komma under 20 minuter men jag slutade på 22:59, dock med en snitthastighet på 19:59 min/km (eller 3 km/h) enligt Garmin. Och med det tycker jag faktiskt att jag uppnådde mitt mål. Sträckan var enligt klockan 1,15 km, och jag tror att jag sicksackade mig fram en del. Ser i alla fall ut så på kartan från GPS:en. Jag kan inte vara missnöjd, oavsett vad tiden visar. (Min tid står sig dessutom väldigt bra i jämförelse med övriga som simmade samma sträcka.)

T1
Min växling fanns ingenting att säga om. Jag var supersnabb!

Löpning
Kändes skönt att komma iväg på löpningen efter simningen. Benen var pigga och jag hade redan från början tagit bort kilometernoteringarna på klockan för att inte känna mig stressad över att jag kanske sprang för långsamt. Försökte bara hålla ett jämt och lagom ansträngande tempo. Blev omsprungen av ett par herrar och en sjukt snabb dam, men annars var jag rätt ensam.

För att nå MVG i löpningen ville jag springa under 38,5 minuter, vilket motsvarar ett snitt på 5:30 min/km. Så snabbt har jag aldrig sprungit på en tävling men jag har känt mig i bra form och tiderna jag gjorde på milen i början av sommaren var bara aningen långsammare. Löpsträckan blev något kortare än 7 km, 6,72 km enligt Garmin, men mitt snitt blev 5:29 min/km och jag hade utan problem kunnat fortsätta en bit till. Jubel och hejarop!

Totaltiden blev 01:01:05, dvs drygt minuten långsammare än mitt krav för MBMVG (Med Beröm Mycket Väl Godkänt), men nu har jag i alla fall ett konkret mål för nästa år, om jag kör loppet igen då. Och för idag måste jag då åtminstone ge mig själv totalbetyget MBVG, även om det känns lite tunt för något som gick så jävla bra. Jag var verkligen awesome!

Inga kommentarer: