lördag, juni 05, 2010

Agilitytävling på SoSu

Idag har jag och Korven tävlat agility hoppklass 1 på Solna-Sundbyberg BK. Vi hade startnummer 4 men alla innan var strukna så vi fick gå ut först.

Banan hade bara en svårighet och den löste jag genom att testa hur Elsa ville lösa samma situation på framhoppningen. Hon är alltid så mycket bättre än jag, den lilla hunden. När hon hade bestämt sig utgick vi från det.

Är jättenöjd med själva loppet. Hon rev tyvärr första hindret och missade första porten i slalom, dessutom trodde jag att hon hade rivit ytterligare ett hinder, men det hade hon inte. Vi slutade på 10 fel och en tid som var knappt 2 sekunder långsammare än den som vann. Totalt hamnade vi på 13:e plats av 42 startande vilket känns som en liten extra kaka på tårtan.Det jag var mest nöjd med var att det kändes som vi hade ett bra flyt i loppet och att handlingen funkade ungefär som jag hade tänkt mig. Vi har mycket att lära men det är så jäkla roligt att tävla!!

1 kommentar:

åsah sa...

Grymt!! Härligt när det går bra! Det är ju svårt i agilityn när verkligen allt ska stämma.. men ni kommer fort flytta upp er när det blir så!