fredag, november 05, 2010

Aktiv ledighet

Idag är jag ledig från jobbet! Lyx!

Räkpluppen förstod inte riktigt poängen med sovmorgon utan utstötte sitt godmorgon kuckeliku (när hon gäspar låter det lite som om hon galer) strax efter vanlig gå upp-tid. Efter en sväng i trädgården gick hon dock med på att sova en timme till.

Efter promp och frukost gick vi ut för att kratta löv, vilket nästan direkt övergick till beskärning av ett av äppelträden istället. Fördelen med att klippa nu innan löven fallit helt är att man helt enkelt spar in lite krattjobb. Blev nästan klar, bortsett från de högsta grenarna som JG, 176 cm lång, får ta.

Sen stack jag och Elsa ut och sprang medan Räkis fick ensamträna. Hon är cool, inga problem. Sprang ungefär 40 minuter i "rätt" snitthastighet. 5:e kilometern gick lite oväntat på 5:58, men jag tror jag drabbades av någon oförklarlig form av löparglädje just då. Det kändes jäkligt bra helt enkelt.

Dessutom har jag, håll i dig nu, anmält mig till Stockholm Marathon. Fast jag inte skulle. Fast folk som springer marathon är galna. Men när jag för femtioelfte gången förklarade för någon att NEJ jag ska inte springa marathon bara för att jag tränar för det och JA JA JA jag kanske kommer ångra mig så insåg jag att jag faktiskt kanske kommer att ångra mig. När alla kompisar är anmälda, när jag har tränat stenhårt i 29 veckor och tycker att 2,5 mil är en avkopplande sträcka att springa. Så nu är jag alltså anmäld.

Men, det är aldrig för sent att ge upp.

1 kommentar:

Sara J. sa...

Heja dig! :)