måndag, november 15, 2010

Söndagsträning = självförtroendeboost

Nu kommer jag att svära lite. Förlåt.

Satans jävla helvete vad nöjd jag är med TSM-träningen igår. Nu har jag svurit klart. Men vilken otrolig självförtroendekick jag fick. Precis som jag fått alla tidigare söndagarna med  TSM. Jag är inte ett hopplöst fall, långsam och otränad. Jag är faktiskt en helt okej löpare med goda förutsättningar.

Igår stod testlopp 5 km på agendan, dvs. en chans att se hur man ligger till just nu samt vilken grupp som är lämplig att följa på söndagarna. Efter uppvärmningsjogg och löpskolning insåg jag att mitt testlopp fick bli blott ett varv på banan, á 2,5 km, eftersom det skulle ätas brunch med familjen efteråt.

Hur som helst. För 4:30-gruppen rekommenderades det ett tempo på 5:42 per kilometer och när jag såg det blev jag lite nedslagen. Så fort kan ju inte jag springa, och jag som har tyckt att tempot på söndagarna tidigare passat mig så bra. Försöka duger i alla fall, och jag fick sällskap av  Sara som lovade att hålla tempot åt oss. Jag skulle bara behöva hänga på och springa tills jag dog. Typ.

Sara var dock urusel på att hålla tiden och jag är SÅ glad för det. Vi snittade 5:13 per kilometer och jag är helt säker på att jag hade kunnat springa ett varv till i sån fart att snitthastigheten blivit högst 5:42 per kilometer. Sara hejade på hela tiden och kom med behövande tips lite då och då, så jag hade aldrig en tanke på att ge upp. Tack Sara!  Vilken boost det var för mitt självförtroende!

Sen joggade vi tillbaka till Stadion, jag joggade vidare till bilen, joggade in i duschen hemma, via garderoben ut till pappas bil och upp för trapporna till den otroligt goda brunchen på Bergendal.

När jag kom hem gick jag in i väggen. Mina ben har fått sina två hårdaste träningspass på mycket länge den här helgen och är inte glada just nu. Jag behöver sova och jag behöver dricka mycket vatten. Dock tror jag aldrig att jag kommer behöva äta mer. Den här helgen har jag ätit för flera veckor. Som en orm.

4 kommentarer:

Katarina sa...

Hurra vad du är bra!!!!

Angelica sa...

Va kul att det gick så bra!! :) Jag mår mycket bättre idag så nästa vecka är jag nog på banan igen!

Sofia sa...

Tack Katarina!! =)

Angelica, skönt att du mår bättre och hoppas att vi ses nästa söndag!

Sara J. sa...

Vilken tur för mig att du tillhör den del av löparbefolkningen som blir glada av att farthållaren springer fortare än utlovat. ;) *heja heja*