måndag, november 01, 2010

Det var faktiskt jättekul

Peppen från gårdagen sitter kvar även idag! Känns otroligt bra.

Vi började kl. 10:00 med föreläsning av Peter Holgersson om löparkroppens fysik. Hur blir man en bra (maraton) löpare och vad kan begränsa fysiken. Vilka olika typer av träningspass behöver man och vad är viktigt att tänka på när det gäller teknik och träningsupplägg.

Sedan var det dags att sticka ut och springa. Valde som sagt 4:30-gruppen som kommer att hålla ett långpasstempo på ca 6:40 min/km. Vartefter veckorna går så förlängs sträckan man springer (igår 6 km) men tempot är detsamma genom hela träningen. Det kändes väldigt, väldigt bra. Jag hade inte höga tankar om mig själv innan utan trodde att det skulle bli lite tufft. Men det blev perfekt. Det var som Simon Poggnogg sa; "det var bara att kliva på tåget och åka med". Härligt!

Sen var det dusch och utdelning av en lättare lunch. Vi hann även med en sväng till 7-11 för att köpa te och bulle.

Dagen avslutades med en föreläsning om upplägget av Team Stockholm Marathons träning av Anders Szalkai och Malin Aho. Lite praktiska detaljer och bra tips. Tydligen är det hela 800 löpare som har anmält sig till det här, så det kanske inte var så konstigt att jag stötte på folk jag kände sen tidigare.

Det jag kan konstatera efter en mycket trevlig dag är också hur extremt trivsamt det är att träna tillsammans med andra. Vilken bra känsla det ger att dela det jobbiga. Bortsett från ett löparryck för några år sen där några fredagar bjöd på umgänge i form av löpning istället för öldrickande så har jag mest sprungit ensam. Gårdagen gav mig också positiva flashbacks från den tid jag var handbollstjej och hängde i hallen hela dagarna, umgicks, tränade och spelade match. Ett bra minne från, som jag minns det, en lycklig tid.

5 kommentarer:

Simon sa...

Nu har jag ju haft något av en bloggfrånvaro senaste veckorna, men alltså…SKA DU SPRINGA MARAN?!?

Fy satan vad häftigt i så fall. Imponerande och inspirerande som fan! Och jag tror absolut att du fixar det.

Simon sa...

Fin redesign på bloggen f.ö.!

Sofia sa...

Nej nej! Inga missförstånd nu. Jag planerar INTE att springa maran. Kanske kommer jag att ändra mig i vår när jag har avslutat 3 milspasset med TSM, men den dagen den sorgen.

Just nu vill jag bara ha bra och inspirerande hjälp i träningen.

Tack för designkomplimangen. =)

Simon sa...

3 mil…jag har nog aldrig lyckats springa längre än typ 4 km.

Men det kanske går en Forrest Gummp-gräns vid ett par mil? Sen kan man springa vidare till Malmö om man vill?

Nåväl: Räkna med en tvåpersoners-sextontassars-hejaklack om du springer maran. Vilket jag börjar bli säker på att du kommer att göra. :)

Katarina sa...

Jag är avundsjuk! Klart du ska springa maran!!!!