onsdag, januari 26, 2011

Testpatrullen provar power bars

Sofias testpatrull har provat power bars. En del av mig föredrar att äta riktig mat efter träning och tycker att allt som har med kosttillskott och dylikt att göra bara är crap. En annan del av mig tycker att det är väldigt praktiskt, och ofta grymt gott, att ta till en bar  när man snabbt behöver fylla på energin. Flytande produkter går bort för mig men sånt som med lite god vilja kan liknas vid godis funkar bra.

Efter långpassen på söndagarna har bars:en haft en väldigt positiv effekt. Jag blir snabbt piggare och kan i lugn och ro åka hem och duscha innan jag äter lunch. Ingen panik. Allt under kontroll.

Testpatrullen köpte tre olika sorters power bars som jag har provat efter långpassen de tre senaste veckorna.

Vecka 1 - Maxim protein bar med banansmak
Smakade ungefär som något bananguck man brukar få hos tandläkaren ibland. Lite god och hyfsat trevlig konsistens. Bra storlek. Betyg: 3/5.

Vecka 2 - Isostar after sport recovery med chokladsmak
God chokladsmak och trevlig konsistens. Den här var bäst av de tre jag provade. Betyg 4/5.

Vecka 3 - Weider 32% Powerbar med smak av cookies and cream
Gigantisk stor, smulig och tveksam smak. Hade svårt att få i mig hela för den växte liksom i munnen. Betyg 1/5.

Det man ska komma ihåg om power bars är att det inte är speciellt gott, egentligen. Jag har tidigare provat att äta det efter ett lätt träningspass och det smakar peck. Men när man är riktigt trött och kroppen skriker efter energi så finns det få saker som smakar lika gott. Det skulle möjligen vara en banan, men det brukar jag å andra sidan komplettera bar:en med.

Ibland vill jag äta 1000 bananer för att det är så gott.

Testade produkter

1 kommentar:

Gunnar Demnert sa...

Jag brukar käka Isostaren ibland - den är bra!

På min fancy "hälsoklubb" säljer de X-Treme Flash Bar http://www.vitaminexpress.net/en/bars/x-treme-protein-flash-bar/prod8336.html som är jättebra och god (choklad), men ganska dyr så jag gör det bara ibland.

Och jag håller med om precis allt du skriver om bars i övrigt. Ibland festar jag till på en proteinshake (vanilj) med lite O'Boy-pulver i som omväxling också.