onsdag, april 27, 2011

Löparfest och festmåltid

Oxfilégös (=dyr gös) till middag efter ett drygt en och en halv timme långt intervallparty med PT-Tompa ute i Stora Skuggan. Uppvärmningsjogg med teknikgenomgång, löpskolning, två intervaller à ca 700 meter, två intervaller i kort backe, två intervaller i lång backe och sedan nedjogg och stora frågetecken kring varför jag gör det här. Det var fruktansvärt jobbigt. Fast det var roligt. Jätteroligt. Jag var bara inte så duktig som jag hade hoppats på.

Jag gjorde mitt bästa, inget annat kan sägas, men det kändes inte bra nog. Trots att jag vet att man blir bra på det man tränar och att jag inte har tränat så här mer än ett par enstaka pass tidigare.

Det ska i alla fall bli ändring på det från nu. Vi gick igenom ett träningsupplägg för de sista veckorna inför maran, men det har jag tyvärr redan glömt, eftersom jag samtidigt fokuserade på att styra mina stackars mjölksyrade ben ner för Fiskartorpsbacken.

Det var hur som helst ett väldigt givande pass och jag är redan revanschsugen. Speciellt på långbacken som nästan dödade mig. Det var definitivt ingen stolt och vacker löpning att skryta med där. Av mig alltså. PT-Tompa å andra sidan lubbade på lätta ben, hejade på mig oavbrutet hela vägen upp och verkade knappt andfådd. Det är ju precis så det ska vara, men det är ändå svårt att inte bli imponerad. Jösses. (Eller gös-es, för att återknyta till middagen. Förlåt.)

4 kommentarer:

Katarina sa...

Själv är jag impad av dig Sofia och all din träning. Kram

Sara J. sa...

Bra kämpat! Intervallpartyn kan ta ett tag att lära sig gilla, men du verkar vara på god väg. ;)

Gunnika sa...

Jag vill också ha en PT-Tompa! Var hittar man en sån? Jag har en pojkväns-Tompa redan, kan man konvertera honom till en PT-version?

Sofia sa...

Tack Katarina, du är snäll du!

Sara, jag vet inte... :)

Gunnika, PT-Tompor köper man på postorder. Eller som i Pretty Woman (PT-Woman?). Pojkväns-Tompa kanske kan bli PTV? PTH?