söndag, oktober 21, 2012

Fullständig tävlingsrapport



Spåret
Kände mig nervös och förväntansfull innan. Drog startnummer tre och fick åka iväg till spårmarken direkt, vilket var bra. Hunden före mig nollade sitt spår men Reka gjorde mig stolt! Domarna drog 0,5 poäng på raksträckan efter sista vinkeln där hon tappade spåret lite, i övrigt inga anmärkningar.

Budföringen
50 meter är långt! Längre än vi någonsin har tränat på. Fnatten satte dock högsta fart ut till mottagaren och hade minst lika hög fart tillbaka. Sättandet vid mottagaren blev snett och säkert en halv meter ifrån henne, men vi fick ändå full poäng.

Platsliggningen
Helvete vad nervös jag var. Andades inte och kunde knappt prata efteråt. Mitt livs tre längsta minuter! Full poäng.

Lydnaden
Fullständigt fiasko, i alla fall var det känslan jag hade på planen, men domarna (Annika Sjöblom, Hans Öijerstedt) var snälla. Reka kändes lite loj, vilket inte är konstigt efter både spår och budföring, och jag insåg att vi aldrig tränat på att kombinera allt.

  • Linförighet (7,7) - kändes som att vi var ute på promenad och Reka lallade mest runt och nosade, men hade ibland turen att hamna i fotposition. Vi kan SÅ mycket bättre. Surt.
  • Framförgående (7,7) - ungefär som väntat. Hon går framför fint men vi är inte klara med halten så den blev som den blev. Dessutom tjuvade hon på andra sträckan.
  • Läggande (9,9) - kändes bra men domarna har skrivit "slarvig framföring". Förstår inte.
  • Inkallning (9.5,9) - bra fart men snett sättande.
  • Apportering (8.5,9) - bra fart ut men någonting fick henne att skutta åt sidan lite och trava sista metern in. Snett sättande.
  • Hopp över hinder (10,10) - full pott trots snett sättande.
Poängsumma lydnad: 203,5
Poängsumma specialmoment: 86,5
Poängsumma total: 290, varav huvudmoment 66,5

Jag är lite besviken på hur vi genomförde lydnadsdelen, trots de fina poängen. Trodde det skulle vara vår paradgren idag men istället blev det tvärt om. Men nu är vi i alla fall uppflyttade till lägre spår och jag kan inte i ord beskriva hur skönt det känns.

Reka är en helt fantastisk liten hund!

3 kommentarer:

Rio med flock. sa...

Grattis syrran! Snyggt jobbat!

Sofia sa...

Tack snälla! :-)

Katarina sa...

Grattis till uppflyttningen!
Härligt jobbat!
Njut lite av framgången vetja, perfekt blir det aldrig!

Förstår dig dock att du inte är riktigt nöjd, jag är likadan själv...tycker alltid att vi kan vara lite bättre.