fredag, oktober 12, 2012

Reka kommer ihåg

Gårdagens lydnadspass med Trattefnatt gick fantastiskt bra. Jag var SÅ nöjd med lilla kråkan. Hon hade superhärlig energi och det mesta vi gjorde gick väldigt bra. Hon kom ihåg detaljerna igen!

Ett pluspoäng till mig också som inledde träningen bra, med bara superkorta fotgåenden och enkla moment tills hon var uppvärmd och lite mindre överengagerad. Sen fokuserade jag på höger och vänstersvängar i fotgåendet, och jag tyckte det gick riktigt fint. Några halter efter vändningarna också där sättandet blev rakt och fint. I alla fall från min vinkel. Det är en liten oro jag har att jag inte ser när hon blir sne, och att jag berömmer det.

Snea sättanden får hon också när hon ska sätta sig efter ställande under gång samt när hon sätter sig upp från ligg. Oftast bara efter läggande under gång, inte generellt, så det är något vi måste jobba mera på. Framförgåendet går inte heller bra och det tar emot att träna det för det förstör fotgåendet. Hon blandar ihop och vill gå framför mest hela tiden sedan.

Sen är det detaljerna med budföring och spår också... puh.

Elsa skötte sig riktigt bra under agilityn också. Svår men rolig bana som krävde snabba ben på mig. Tyckte vi löste det hela helt okej. Inte jättesnyggt, men vi klarade flera av svårigheterna i alla fall. Man får vara nöjd med det lilla.

Här sitter Reka och tror att hon är ball.

Inga kommentarer: