söndag, augusti 21, 2016

Riddarfjärdssimningen 2016


När jag la upp min planering av sommarens tävlingar var Riddarfjärdssimningen med, men ju närmare tävlingsdagen kom, desto mer övertygad blev jag om att jag trots allt inte skulle simma. Har många lopp i bagaget från senaste månaderna och kände mig helt enkelt lite tävlingstrött.

Men så visade det sig att jag i ett svagt ögonblick tydligen hade anmält mig, och Theresia skulle också simma samma distans, så då var det bara att försöka hitta den där motivationen trots allt.


Utanför stadshuset var det full fart. Turister blandat med simmare och närmast sörjande hejarklackar, vilket inkluderade Jonas, Reka och Diesel. Jag åt en macka och svidade om till våtdräkt innan vi värmde upp genom att på sedvanligt vis vifta lite okontrollerat med armarna i så många olika riktningar vi kunde.


Ett par minuter före start fick vi hoppa ner i vattnet, som tydligen var 18.5 grader, och värma upp med några simtag, innan startskottet gick. Sträckan vi skulle simma var 1609 meter och målet var vid Rålambshovsparken.


Jag fick en helt perfekt linje under loppet och är extremt stolt över navigeringen. Garmin stannade på 1625 meter. Riddarfjärden var betydligt lugnare än någon gång jag simmat i den tidigare, och jag försökte hålla något jag vill kalla fart 2+.

Mitt mål för dagen var att simma under 30 minuter - ett mål som verkligen sattes mellan tummen och pekfingret, bara för att ha något.


Jag kom i mål på tiden 29:33 (1:49/100m) och slutade på 16:e plats av 82 i damklassen. Hade en väldigt fin känsla, och navigeringen var som sagt klockren, men jag kunde inte låta bli att svära, och samtidigt skratta, åt att jag hade ett långsammare snitt än förra året, då jag dessutom simmade 2500 meter. Vad fan liksom?!


Efter lite Instagrampepp från andra simmare som också varit långsammare i år kändes det dock bättre, och jag kunde fortsätta vara nöjd över hur bra det hade känts.

Det är svårt att jämföra tider i öppet vatten-lopp eftersom förutsättningarna kan vara så olika, och huruvida det är med- eller motströms i vattnet syns inte direkt. I år var vattnet tydligen lite emot oss.

Är glad att jag bestämde mig för att simma trots allt, eftersom det faktiskt var ganska roligt. Och jag fick en silverbadmössa. Den sticker ut fint bland sommarens trendfärger orange och grön.

Inga kommentarer: