söndag, september 18, 2016

Semester och Ironman Pula 70.3



Jag är i Kroatien, i Pula. Det ligger vid kusten till Adriatiska havet i nordvästra Kroatien, i det område som kallas Istrien. Vi, som i jag, Jontan, mamman och pappan, är här för att pappa idag ska köra Ironman Pula 70.3, dvs en halvironman med 1.9 km simning, 9 mil cykling och 21.1 km löpning.

Jag slarvar mest runt och är glad att inte jag ska tävla. Äter jordgubbsdonuts till frukost och sånt.


I förrgår sprang jag och Jontan en sväng in till Pula för att kolla in den stora amfiteatern (6:e störst i världen faktiskt) där pappan förmodas gå i mål i kväll någon gång. Vi sprang även en del av tävlingens bansträckning. Oerhört fin på sina ställen.

Tanken var att det skulle bli ett långpass, men det blev mer som en löpsafari på 13k med många stopp. Det var varmt och fuktigt, så det var också en form av bikramlöpning. Ett roligt sätt att upptäcka en ny stad. Jag tyckte ändå att jag hade rätt bra sprutt i benen.



Planen var att igår provsimma två varv på simbanan (alltså 3.8 km) eftersom jag missar två av den här veckans simpass, men när jag kom ner till vattnet på eftermiddagen så hade de ännu inte lagt i bojarna, och att simma helt planlöst kändes meningslöst.

Så jag och Jonas tog en öl vid stranden istället. Medan jag hällde i mig den ändrade jag mig, och det slutade med att jag ändå hoppade i vattnet och plaskade i tio minuter. Var nöjd med det. Jag är extremt störd av saltet och tycker inte simningen är så kul då. Längtar efter att vara tillbaka i bassängen faktiskt.

Men, nu fokuserar vi på pappan. Håll alla tummar. Tänk alla goda tankar. Det kritiska momentet för honom är simningen. Går bara den bra så bör han ta sig i mål, efter en antagligen ganska kämpig löpning. Jag kommer att uppdatera via Facebook under dagen. Nu kör vi!

Inga kommentarer: