måndag, mars 18, 2019

Licenskurs i simsätt, starter och vändningar


I helgen har jag gått en licenskurs (läs utbildning) i simsätt, starter och vändningar. Kursen arrangerades i Svenska simförbundets regi och hölls av en kvinna som heter Judy Bonning från Billabong Swim school i Australien.


Under lördagen låg fokus främst på frisim. Vi fick titta på videos och Judy pratade om teknik. Hon berättade också om de olika utvecklingsstadier de har på Billabong swim school och hur de lär in crawl och övriga simsätt.


Fortbildningen var, precis som alla andra utbildningar, inriktad på barn och ungdomar. Tekniken är förvisso den samma oavsett hur gammal man är, men vuxna har förstås lite andra utmaningar än barn när de ska lära sig något nytt. Jag tycker ändå att den gav mig mycket.


På söndagen gick Judy igenom ryggsim, bröstsim och fjäril. Vi fick titta på fler videos och på eftermiddagen visade hon övningar i alla olika simsätt samt för starter och vändningar.


Det var ett gäng helg fantastiska barn som visade övningarna, framför allt på söndagen. Två små smulor inte äldre än 6-7 år som var otroligt duktiga. Jag dog sötdöden!

Det var också intressant att se hur vissa av de äldre simmarna i vattnet fick övningarna att se superenkla ut, men tack vare de som fick kämpa mer förstod man att det faktiskt inte alls var lätt.


Att få möjlighet att delta i något sånt här är fantastiskt. På lördagen fick jag många bekräftelser på att det jag gör och förmedlar är rätt, och på söndagen lärde jag mig jättemycket om teknik och inlärning av de övriga simsätten.

Inga kommentarer: