tisdag, juli 01, 2014

Firar åtta år på jobbet



Idag är det åtta år sedan jag började på mitt jobb. Det firade jag med att tvinga chefen (a.k.a pappa) att hänga med i följejolle när jag skulle simma, beredd att rädda mig om behov för det skulle uppstå.

Regnet öste ner när det var dags att ge sig iväg och redan innan himlen öppnade sig var min motivationsmätare för öppet vattensimning nere på mycket låga värden. Det var rätt obehagligt senast och det gjorde att jag inte direkt längtade efter att få göra om det. Tänkte att det ändå inte skulle ge så mycket att bara plaska runt lite fram och tillbaka och övervägde att låta bli. Sånt gör mig förbannad på mig själv. Jag vill inte vara någon som avstår och kommer med lama ursäkter, så hopp i våtdräkten och plums i vattnet!

Det blev en jättefin simning. Regnet upphörde när vi kom ner till bryggan och vattnet låg lugnt och stilla. Temperaturen var lite högre än senast, ca 16 grader, och det märktes faktiskt.

Jag simmade rakt över viken till andra sidan. 580 meter enligt Garmin. Hade ett par hundringar i bra tempo, runt två minuter styck, vilket jag känner mig väldigt nöjd med. På andra sidan pausade jag lite, tog på paddlarna och simmade tillbaka.

Är jätteglad att jag kom iväg idag. Jättenöjd med min simning. Lättad över att det inte alls handlade om att hantera någon sjögräspanik, utan bara om att simma. Andas, trycka badboll, dra rakt bakåt, rotera höft, få upp armbågen. Kände mig väldigt glad och upprymd efteråt. Och väldigt, väldigt yr, eftersom jag glömde öronpropparna. Men ändå, awesome!

"Verkliga svårigheter kan man övervinna, endast de inbillade är oövervinneliga." - Gerd Vespermann

3 kommentarer:

Johanna sa...

Har du något bra tips på öronproppar att simma med. Har själv börjat simma utomhus och blir yr när vattnet är kalt. Då jag inte hade några bra öronproppar hemma så testade jag med vanliga gula skumproppar. Helt klart bättre än utan. Blir inte lika yr med dem. Dock hade det ju varit skönt med proppar som helt stänger ute vattnet så man slipper gå omkring med vatten i öronen i flera timmar.

Sofia sa...

Jag har mest använt simöronproppar från Head. De är ganska små och hyfsat bekväma, men lite vatten läcker in ändå.

De senaste jag provade var några slags gummipluppar från Apoteket. De fyller liksom igen hela ytterörat också och jag tyckte de funkade riktigt bra, bortsett från att man blir helt döv för vad som händer runt omkring. :)

Johanna sa...

Tack för tipset. Ska ta och kolla på både Heads simproppar och de på Apoteket. Misstänker att de inte dämpar lika mycket som skumpropparna jag har ni. Med dem i öronen och badmössan över så är det helt omöjligt att höra någon prata. Tycker dock det är rätt skönt och känns som om jag fokuserar bättre på båda andning och teknik då. Dock har det ju sina begränsningar att inte höra allt. Kan ju vara bra att kunna höra båtar och annat om man simmar ute.