fredag, oktober 02, 2009

Det är mycket hund just nu

Men hon är ett så jäkla härligt litet ludd! Och det har hänt så mycket med henne på senaste tiden, inte bara med träningen utan med allt! Hon har mognat väldigt mycket och plötsligt blivit en förhållandevis okomplicerad, vuxen hund.

På hösten för 15 år sedan åkte vi till Värmland och hämtade hem familjens första kelpie, Izza, som då var precis i samma ålder som Elsa är nu. En kanontrevlig omplaceringshund som snabbt fann sig till rätta hos oss. Man kan alltså gissa att kelpies blir trevliga i ungefär den åldern, och att man innan dess får räkna med ett mer eller mindre kaos.


Elsa till vänster och Izza till höger.

Hade tänkt ha en lydnadsträningsfri dag idag, men Elsa var så fokuserad i morse att jag körde en lång, tävlingsmässig linförighet. Hon hade jättefin kontakt hela tiden, och om man ska klaga på något så var det att hon kom lite långt ut. Men hellre det än bristande fokus.

Efter detta var jag och sprang på gymmet medan morsan hade PT-dejt. Gick bra och var jätteskönt, men träningsvärk från gårdagens pass börjar smyga sig på, speciellt i ben, rumpa, axlar, rygg och mage...

Inga kommentarer: