fredag, oktober 23, 2009

Du är vad du äter - korv

Min gris har enligt uppgift blivit tjock. Inte mindre än två gånger på en vecka har den stackars kraken fått höra att hon är lite rund om magen. Inget svider så mycket som sanningen, och det är faktiskt sant. Hon börjar bli rund. Så nu är det bantning som gäller. Inga extra doggyknölar i måttet och ingen korv annat än vid träning. På vardagspromparna blir det fat-free torrgodis. Min kelpie ska vara en sportmodell, inte en tjockmodell.

Det blir dock ändå en hel del korv, om än i pyttesmå bitar, när vi kämpar med vår post-it läxa. Men nu har vi (läs jag) kört fast en smula. Jag tror att jag är för dålig på att klicka rätt och därför har vi slutat göra framsteg. Att hon skulle dutta nosen på post-iten fattade Elsa direkt, men att hålla kvar någon längre tid är betydligt svårare, förmodligen för att jag inte klickar och belönar tillräckligt exakt. Jag måste försöka snabba på mina klickreflexer, helt enkelt.

3 kommentarer:

Katarina sa...

Hi, hi så gullig Elsa ser ut!

Fredde sa...

Tjolahopp! Är du gullig och tar bort länken till min blogg! Tack tack!

(du kan ju ta bort denna kommentaren sen, hittade inte e-posten)

åsah sa...

hehe, du får träna dina klick reflexer när du inte tränar hunden också.. det är bra... tänk ut nåt du ska klicka för, typ när en bil kör förbi en stolpe.... så försöker du få det så exakt som möjligt...