onsdag, november 25, 2009

Positiva tankar

Jag fick någon form av uppenbarelse imorse när jag låg och samlade kraft för att gå upp. Brukar alltid, innan jag kliver ur sängen, tänka igenom vad som väntar under dagen och om jag tycker det är kul eller inte. Om det inte finns något som verkar lockande samma dag brukar jag försöka se lite framåt för att hitta något tillräckligt roligt där. Som liksom kan dra mig ur sängen.

Idag kändes ingenting särskilt kul när jag vaknade. Inte ens agilitykursen ikväll. Men uppenbarelsen bestod i att jag, trots dagens brist på saker som livar upp, inte behövde gå framåt i tiden för att hitta något som kunde rycka upp mig från horisontalläget. Det är ingen specifik händelse som känns rolig att se fram emot, utan bara livet som det är, just precis nu. Jag var lycklig bara av att ligga rakt upp och ner i sängen och kunna se fram emot en dag utan något speciellt att se fram emot.

Hörde, eller läste, förresten en undersökning om lycka. Man hade haft två testgrupper där den ena varje dag under en viss tid fick skriva upp tre saker som irriterade dem och den andra gruppen fick skriva upp tre saker de var tacksamma över. Sedan gjorde man en utvärdering om hur lyckliga personerna i varje testgrupp var. Det visade sig då att de som listat vad de var tacksamma över var 25% lyckligare än de i den andra gruppen. 6 månader senare gjorde man samma utvärdering av lycka igen och tacksamhetstestgruppen var fortfarande 25% lyckligare.

Alltså, tre saker jag är tacksam över idag:
  • Att jag får vara tillsammans med Jonas
  • Att jag har världens bästa jobb
  • Att jag orkar träna regelbundet

Inga kommentarer: