onsdag, mars 24, 2010

Doktor Glas på Oscars

Okej, recension av KulturTubens event på Oscars igår:

Doktor Glas är en 90 minuter lång monolog av Krister Henriksson och det tråkigaste jag har sett i modern tid. Jag somnade upprepade gånger. Tiden sniglade sig fram och jag var nära panik mer än en gång. Dessutom frös jag och fick träsmak. Inte ens middagssushin var någon höjdare.

MEN! Trots detta så tyckte jag att Krister Henriksson var helt grym i sin roll! Det är lite motsägelsefullt kanske, men jag drar slutsatsen att konceptet helt enkelt inte passade mig. Alltså, full pott till Krister och nollan till den hopplöst tråkiga pjäsen. Om mina åsikter verkade jag dock vara ensam. Mamma var lyrisk och folk runt omkring mig likaså. Smaken är som den berömda baken. Anna, vad tyckte du?

3 kommentarer:

Terese sa...

Hej Sofia! Jag som träffar din mamma på dagarna fick ju en väldigt positiv bild av denna föreställning. Men, efter att ha läst din recension ska jag nog fundera en gång till innan jag bokar biljetter ;-) Bättre lycka nästa gång. Fast jag betvivlar att det blir det med tanke på din mammas beskrivning av kommande upplevelse :-D. Men, kulturberikad blir du ju iaf. Kram Terese

Anna sa...

Jag tycker ungefär som du, men ändå inte riktigt. Visst var det lite segt, men helhetsbetyget blir helt ok, just för att han spelade så bra. Inte heller lika lyrisk som resten av publiken, däremot... Men sushimiddagen var god!

Unknown sa...

Asch då! Jag har läst boken, och tyckte den var grym, jag hade gärna hängt med.

Vad säger du om den här istället? http://www.ihetastelaget.se/
Också på Oscars, går sep-nov.