torsdag, mars 11, 2010

Skott i våtmarken

Idag har jag och Elsa varit på skottränings-träning med Memea Molin. Vi var på ängarna bakom Roslagsbanan vid Bergianska trädgården, där de för övrigt ska anlägga en våtmark. Jag kan intyga att en våtmark inte kommer vara svår att anlägga.

Idag skulle vi för första gången skjuta iväg en dummy med en liten smäll. Först kastade vi dummyn ut på ängen och Korven fick springa och ta den och leka. Sen skulle vi göra samma sak med ett litet pang först. I en elegant båge flög dummyn ungefär 75 meter ut på ängen. Elsa såg inte var den landade och ställde sig lite tveksam till om det här verkligen fortfarande var kul. Det pangade ju faktiskt. Jag och Memea skuttade raskt ut i snön för att heja på Korven ut till dummyn... och vi sjönk ner till knäna i varje steg. Flämtande stånkade vi oss fram till leksaken och Elsa hann bli på gott humör av allt skrattande längs vägen. Fast hon tyckte inte dummyn var så rolig längre.

En ganska lång bit ut från stigen, under det djupa snötäcket, doldes den blivande våtmarken och plötsligt stod jag inte begravd till knäna i snö utan i vatten, täckt av lite snö. Trots detta ivrigt tjoande för att heja på Elsa och uppmuntra henne att lajja med dummyn. Det var kaos.

Ser fram emot inomhusträningen med Elsa ikväll! Tjohoo!

Jag gillar den här lilla tjockisen!

1 kommentar:

Anonym sa...

lovar att du har en plan! lyckos...