måndag, april 19, 2010

Detaljer, appellspår 18 april

Attans vad roligt det var att tävla bruks istället för lydnad!!

Betygen såg ut så här. Det första är från domare 1 och det andra från domare 2.

Linförighet: 7 - 8
Framförgående: 6 - 6
Läggande under gång: 9 - 9
Inkallande: 9 - 9,5
Apportering: 9 - 9
Hopp över hinder: 8 - 6
Platsliggning: 9 - 8

Totalpoäng lydnad: 191 - 181

Budföring: 10 - 10
Spårning:  8,5 - 9
Summa special: 79,5 - 83

Det kändes som om vi höll en jämn och bra nivå. Inget var perfekt men inget var heller katastrof.

Neddraget för spåret fick jag för att jag slarvade vid påsläppet, trots att Sigrid hade tipsat om EXAKT det jag missade på. Klantigt. Men Elsa spårade bra och markerade pinnarna tydligt.

Budföringen gick kalas. Full fart och ingen tjuvstart.

Linförigheten gick också väldigt bra och även om det var lite kommentarer om de gamla vanliga problemen så är jag nöjd med en 8 i betyg. Det har vi aldrig fått förut.

Framförgåendet var dagens höjdpunkt. Jag var helt säker på att vi skulle nolla det momentet och de som såg vilken nivå träningen var på i torsdags förstår nog varför. Vi var helt enkelt långt ifrån klara. Men Tigern körde på och gjorde sitt bästa och det betalade sig.

Apporteringen var inte så bra och till viss del berodde det nog på att jag var så talanglös på att kasta apporten. Avståndet blev för kort och jag fick trav in, även om betygen var oförtjänt fina. Fast ingången var i och för sig bra och hon tuggade inte.

Hoppet borde vi fått full pott på, men tyvärr slog hon i hindret på utvägen. Typiskt!!

Vid platsliggningen, innan lydnadsdelen, la sig Elsa ner upprepade gånger när vi hade ställt upp, men innan kommandot. Hon verkade väldigt trött, föll nästan ihop som en ragdoll. Så där blev det avdrag förstås. Sen låg hon tryggt och bra, fast fasen vad nervöst det var.

Det fantastiska resultatet av ovanstående har jag redan tillkännagivit. Vi kom tvåa och blev uppflyttade till längre klass, 1,25 jävligt sura poäng efter vinnaren. Aldrig får man vara helt nöjd.

1 kommentar:

åsah sa...

oh yes!! fan va grymt!!