söndag, september 18, 2011

Agilitytävling på SoSu BK

Bilden är blott en illustration.

Härligt väder med strålande sol gjorde att jag en kort stund övervägde trädgårdsarbete istället för att åka och diska mig i agilityklassen, men bestämde mig till sist ändå för att åka. Bra val! En trevlig bana utan gunga gjorde min och Elsas start mycket intressantare.

Slalomet gick bra. Chansade på att hon skulle fixa kontaktfältet på A-hindret själv och kutade vidare. Det gjorde hon inte (5 fel). De följande två hindren var inga problem. In i tunneln, ut och över balansen. Oops, glömde säga att till Elsa att ta den så hon sprang förbi (5 fel). Några hopphinder framåt gick bra men ett misslyckat framförbyte senare hade Elsa sprungit förbi ett av dem (5 fel). Däcket, platten och några hinder senare var vi i mål med totalt 15 fel och en hedrande 18:e plats. (Tjohoo, en plats och inte en disk!!)

Åkte hem, handlade lunch och mat till kvällen, donade i trädgården och inväntade ett lovat sms om när hoppklass 1 skulle börja. Det var fler klasser emellan och svårt att avgöra vilken tid min klass skulle starta. Till slut åkte jag i alla fall tillbaka mot tävlingen (utan att ha fått något sms) och på vägen kom samtalet. Banvandringen börjar strax! Kaos! Min vän (EM, jag håller dig anonym så att du inte ska känna sig uthängd - allt gick ju bra) hade glömt meddela mig att klassen startade, och jag tror jag slog hastighetsrekord Danderyd-Ursvik. Men ingen anledning till oro. Sladdade in precis i tid till min banvandring.

Banan kändes lite knepig på mitten, men vi började med att riva redan andra hindret (5 fel). Halkade någonstans efter första tunneln vilket fick Elsa att vika av och missa ett hinder (5 fel). Svårigheten på mitten gick bra, trots att jag glömde vägen en sekund och blev lite osäker. Fina Elsa fixade det ändå och raksträckan in i mål var förstås inga problem. Totalt 10 fel och en 13:e plats (Whii, en plats igen!)

Sammanfattningsvis en mycket väl genomförd tävling. Är jättenöjd med vår insats och jag har definitivt stans bästa hund. Fina Pelsie!

Passade också på att träna lydnad med lilla Los Trattos (olé!) under tävlingen. Riktigt bra störningsträning. Bortsett från linförigheten gick det okej, men vi har mycket kvar att göra ifall vi ska tävla om sex veckor...

2 kommentarer:

Sara J. sa...

Kul, grattis! :D

EM - den skyldiga! sa...

Hmm... jag var ngt stressad och förvirrad ;) Men, vi kan väl se det som bra träning inför framtiden! Inga problem för er att komma sent - ni fixar det!

Tyckte ni var asbra - vill att ni åker ut mer! Jag snor med henne om du inte passar dig :) Ni är grymma!!