torsdag, september 29, 2011

Ny mental löparutmaning

Igår var det dags för ett pass med PT-Tompa igen. Det blev lugnt den här gången, med bra övningar för min rygg. Ägnade en del tid i början också åt att diskutera mina framtida löparutmaningar.

Som jag uppfattade det bekräftade han min egen åsikt att det är bäst att lägga ner tanken på att slå rekord på Hässlebyloppet. Träningen har inte alls blivit som planerat och det krävs förmodligen mer mental styrka än vad jag har för att kunna prestera det jag vill. Det hänger på huvudet, inte på kroppens förmåga att springa under 55 minuter, för så snabbt är det inte.

Däremot öppnade han en dörr som jag överhuvudtaget inte sett. I mitt huvud fanns "ge järnet" eller "inte springa alls" att välja på. Men jag kan ju faktiskt se loppet som träning, ta det som det kommer och släppa de mål jag tidigare haft. Jogga runt. Även det kommer att bli en rejäl mental utmaning för mig, att våga ändra planerna och anpassa dem efter hur träningen har varit. Och någon löpträning har ju i princip inte existerat de senaste fyra - fem veckorna. Så får det nog bli. Det är ju alltid trevligt att gå i mål och få en banan eller kexchoklad eller vad det nu kan vara. Som på träning, fast bättre!

Inga kommentarer: