söndag, oktober 30, 2011

Analys av lydnadstävlingen

Till att börja med; jävlar vad jag är besviken över att platsliggningen inte funkade. Jag var så grymt säker på den. Jag såg att Reka låg och kollade på något bort åt höger istället för på mig så kanske var det något som störde henne. Slutsats; mer träning med konstiga störningar på långt håll.

För det andra så var jag inte någon vidare rolig matte. I normala fall är det skojigt när vi tränar. Jag försöker förvisso vara stel och konstig då också, men mellan momenten är det holabaloo och roligt. På tävlingen var jag stel som en pinne hela tiden och bara nervös. Inte kul någonstans tyckte Reka!

Problemet med nervositeten vet jag inte hur jag ska komma tillrätta med. Jag kan inte lura mig själv med låtsastävlingar eller träningar. Jag blir inte nervös på samma sätt. Kanske är det enda raka att bara tävla så mycket jag orkar, tills jag inser att det inte är så mycket att hetsa upp sig över?

Nåja. Agility är i alla fall roligare. Just nu. Fast jag funderar ändå på om jag inte ska ta och köra igång lite bruks eller lydnad med Elsa igen, samtidigt som jag och Tratten jobbar vidare. Inget förnöjer som omväxling.

Tävlingen får hur som helst vara färdigältad nu.

1 kommentar:

Anonym sa...

Inget att hetsa upp sej över ;-)

Tips har jag många ;-) INTE tävla mera än....
Tävlingsmässig träning med belöningar i ALLA moment "på passande ställen"- bryt o belöna - dva. att lära hunden att det är skitskoj när någon kommenderar och få belöningsförväntan där, och att träna detta på olika ställen och gärna med någon mera än "TL" som tittar och viftar med en pärm. Detta är en grund som jag kör rejält innan jag tävlar, så att hunden är helt komfortabel i T-situation.
Platsliggning - öva extra på att försöka "dra upp" henne i kopplet, hjälp till med handtecken och stanna kvar. Att ligga är ovillkorligt för mej. Går man upp blir man "tagen i hampan" ;-)
Viktigt att träna med föraren på nära håll med nya hundar. Alla ser till att SIN hund ligger - inget strul. Kan man få lägga med "gamla trygga hundar" så är det guld.

Har mera tips - hör av dej :)
/Fia