söndag, oktober 23, 2011

Socker, fett och träning

Började dagen med att stoppa i mig orimliga mängder fett och socker. Åt brunch med bästa tjejerna (inte de på fyra ben utan de på två) och det bjöds mest onyttigheter. En och annan fruktbit kanske slank ner, men sen var det mest scones, våfflor, sylt, marmelad, juice och grädde. Och saffransbullar.

Åkte sedan med min proppfulla mage till Crossfit Solid för ett prova-på-pass. Jontan skulle varit med men blev sjuk, så jag åkte dit ensam men fick support på plats av Sara som hejade på.

Passet bestod av en rejält svettframkallande och kreativ uppvärmning. Efter den skulle vi göra:

5 burpees
5 push-ups
10 sit-ups
10 squats

så många gånger vi hann under 10 minuter. Lång tid. Jag gick ut lugnt men blev ändå rejält trött mot slutet. Vet inte hur många varv jag hann och jag klarade knappt att räkna hur många gånger jag gjorde varje övning.

Passet hade hög intensitet och kändes väldigt effektivt, särskilt eftersom det var svårt att mygla, vilket jag gärna gör då och då. Instruktörerna (Rennie och Jocke) gick runt och stöttade, hejade och korrigerade, vilket gjorde att man ansträngde sig lite, lite till. Överlag kändes det som att det var väldigt skön stämning (i den ganska ruffiga lokalen) och som ett ställe man gärna hänger på. Hemtrevligt helt enkelt.

Stannade kvar och tittade på passet efteråt, där alla var sjukt vältränade och apsnygga. Bäst var det förstås när killarna efter en stund började slita av sig tröjorna... mjoo... så jobbar man tydligen inom crossfit och inte mig emot. Hello muscles!!!

Skulle absolut kunna tänka mig att köra ett crossfitpass var annan, var tredje vecka sådär för att påminna mig själv om att jag överlever träningen, även om den har en hög intensitet och är tokjobbig. Men vi får se.

Ska i alla fall försöka få dit Jontan när han är frisk. Med tanke på vad han har för önskemål på styrketräning så borde det här passa honom helt perfekt.

1 kommentar:

Sara J. sa...

Jättekul att du kom och provade! :)