tisdag, december 11, 2012

Botar nacken (?) med film


Igår kväll tyckte jag för första gången att min nacke började kännas bättre. Fast det var innan vi gled ner i biorummet och kollade på The Descendants. Efteråt kändes det lika illa som innan.

Med filmen, The Descendants, försökte vi kliva utanför vår filmbox lite grann. Se något annat än action, äventyr, thriller och sci-fi. Stort misstag. Jag har inget intresse av att analysera far-dotter-relationer i film eller hur rollerna tolkas. Jag vill ha enkel underhållning. Splatter och full fart. Allt som den här filmen inte var. Ägnade en stor del av tiden åt att försöka komma ihåg i vilken film skådisen som spelade Brian Speer hade varit med förut, vilket visade sig vara Scooby-doo eller möjligen She's All That. Jonas somnade. 4/10 tootsies.

Neverland var inte bättre. Miniserie om Peter Pan som blivit en tre timmar lång film. Puh. Principen var ändå mer rätt än The Descendants, men det blev lite för mycket. Även här fanns det alltså tid att fundera över var jag sett skådisen som spelade Kapten Hook tidigare. Han var den roliga inneboenden i Notting Hill. Helt olika roller, så det var nästan svårt att känna igen honom. Jonas ville spola genom slutet. 3/10 tootsies.

2 kommentarer:

Gunnika sa...

Men de får ändå en trea och en fyra? Ganska starkt ändå om man jämför med det du skriver om dem... ?!

Sofia sa...

Jag vet! Undrade om någon skulle tänka på det. :) Filmerna var ändå så pass underhållande att jag inte somnade, så det fick bli så. Sen är det alltid lite dagsform på poängen, och den beror på vad jag sett innan och sånt... Det är ingen exakt skala.