lördag, december 22, 2012

Och så blev det pepparkakscupcakes

Jag har bakat igen. Den här gången gjorde jag cupcakes. Eller muffins med topping, om man nu hellre vill kalla dem det. Eftersom det är jul gjorde jag pepparkaksmuffins med två olika frostings.

Ingredienser:
125 gram smör
2 dl socker
2 ägg
1 1/2 dl mjölk
4 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
3 msk pepparkakskrydda

Vispade smör och socker med elvisp tills det blev lite fluffigt. Tillsatte sedan ägg, mjölk och de torra produkterna (som jag hade blandat innan) och fortsatte vispa med elvisp. Smeten blev ganska tjock och svårhanterlig så jag fyllde en sprits och spritsade ut i muffinsformarna för att slippa kladd på kanten. Fyllde formarna till hälften ungefär och tryckte sedan i några lingon i varje.


Gräddade på 175 grader i ca 20 minuter. Tycker tyvärr att de blev lite torra så nästa gång provar jag med 17-18 minuter.

När muffinsen svalnat var det dags för frosting.


Vit chokladsmörkräm:
150 g rumsvarmt smör
1 äggula
50 g vit choklad
1,5 dl florsocker

Chokladsmörkräm:
150 g rumsvarmt smör
3 dl florsocker
3 tsk vaniljsocker
3 msk kakao

För den vita chokladkrämen vispade jag smöret och florsockret fluffigt och tillsatte sedan äggula och vit choklad. Till chokladsmörkrämen vispade jag bara ihop alla ingredienserna till en fluffig smet.

Spritsade frostingen på muffinsen och dekorerade med Dr. Oetkers färdiga strössel/dekaorationskit.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Fina!

Sofia sa...

Tack!

Unknown sa...

Efter inomhusträning med dogsen med efterföljande fika (förstås!) kan jag bara konstatera att dessa var mördande goda!!!