torsdag, december 06, 2012

Pulshöjande pulsning

Bild lånad från förra årets vinter
Morgonens skogspromenad blev en ansträngande historia. Klädd för snökaos och massor av minusgrader stövlade jag ut i skogen. Dessvärre var det runt nollan och ganska snabbt blev jag hysteriskt svettig av kombinationen mycket kläder och ansträngande pulsning genom snön.

Med snön kommer skidåkarna och elljusspåret blir plötsligt inte stort nog för alla som vill vara där. Skidåkarna tycker att alla andra kan dra åt helvete, så det gör vi. Ut i skogen. Som tur var är det ljust även när det är mörkt, tack vare snön.

Men det var mycket snö i skogen. Och ingen hade gått min stig innan. Hundarna banade väg men snön var tung och jobbig och jag flåsade som aldrig förr medan svetten rann. Ramlade lite titt som tätt på stenar och rötter som inte avslöjade att de låg där under snön, men landande förstås mjukt. Vi hann ungefär hälften så långt som vi brukar hinna på samma tid om morgnarna, och ansträngningsmässigt var det nog mer i stil med ett löppass. Puh. Längtar lite efter barmark, även om det är vackert ute.

Inga kommentarer: